Är inte OS slut snart?

Att OS i Beijing går på förhållandevis dåliga tider för oss som jobbar gör inte så mycket. För med tanke på hur det går för många av de svenska deltagarna så kan vi snart lika gärna låtsas att OS 2008 inte har existerat för svensk del.

För även om vi bortser från vad som kan anses vara yttre faktorer och otur, som har påverkat eller drabbat vissa, så är det ändå så att många av de som inte kan skylla på att de blivit bortdömda, spräckt ett blixtlås eller sett en ribba falla utan att ha rört den, har i hög grad presterat relativt risiga resultat. Eller har de verkligen gjort det?

Jag tror egentligen att det handlar om att lite av det flyt som infann sig i Athen 2004 nu går emot Sverige. Detta plus att vi inte har samma trojka av mer eller mindre självklara medaljörer som för fyra år sedan när bara friidrotten rodde hem tre guldmedaljer.

Att Linus Törnblad inte lyckades den här gången heller är inte speciellt överraskande och framkallar inte mer än ett jaha från mig. Men att se Sanna Kallur stupa på den första häcken i semifinalen gör ont och berör.

Tyvärr verkar hennes otur och dåliga timing i de stora sammanhangen aldrig riktigt att ge med sig, för trots att hon kämpat sig igenom sommaren och nu verkligen såg ut att kunna tampas om en medalj så vill det sig inte. Kanske var det just bristen på lopp i tävlingsfart som gjorde att hon kände sig stressad och pressad att ge precis allt redan från start idag. Eller så var hon bara snabb som hon själv säger. Jag vet inte. Jag vet bara att det var jävligt tråkigt att se.

En kommentar om simmarkillarna som satte sig på tennisläktaren med en öl i näven. I princip anser jag att de är i sin fulla rätt att dricka en öl, som dessutom såldes till alla andra på arenan, men det hade kanske varit lite smartare om de då dressat upp sig i något mer diskret än den svenska OS-kollektionen.

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet Dn Svd

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se