Dags för Öland att vakna upp ur haschruset

Har tillbringat ett antal solgassande dagar på Öland. Att vädret var till sin fördel är en av få anledningar till att det blev trevligt.

Man kan förvänta sig att ett landskap, och ett antal kommuner, som är så beroende av sommarturismen också ligger i framkant när det gäller utvecklingen i turistnäringen, men någonstans har utvecklingen på Öland upphört och det har inte hänt ett skit efter det att bron blev färdig på tidigt 70-tal!

Visst kan man finna tecken på att en eller annan influens har hämtats in även de senaste 35 åren – det finns kebab även på Öland. Men generellt sett tycks ölänningar sakna det mesta av den servicekänsla och trevlighet som man möter nästan var som helst i övriga Sverige där turismen är en så starkt bidragande faktor för regionens överlevnad och utveckling. Fingertoppskänsla verkar saknas helt och hållet.

Mitt råd till Öland och dess innevånare är att ta sig en rejäl funderare över hur man snabbt kan få fart på en sedan länge avstannad utveckling för att inte inom en mycket snar framtid vara ett ställe som hamnar allt längre ner på svenska folkets lista över semestermål som är intressanta.

Ön har en enorm potential att, med inte allt för stora medel, vända på kakan och göra det till något intressant igen. Men det sker inte genom att ett gäng haschrusiga ölänningar med en nostalgisk 70-talssyn på turism får fortsätta styra öns utveckling.

Det räcker inte med hundratals skyltar som annonserar Antikt & kuriosa när det enda detta på ölänningars vis innebär är att man på ett litet bord till försäljning har ställt fram gamla slitna bruksföremål som alla andra normala svenskar för länge sedan har transporterat till närmaste återvinningsstation!

Det räcker inte heller att stoltsera med Ölands Köpstad, något som jag tror kallas sydöstra Sveriges största shoppingcenter, i Färjestaden när detta inte ens skulle ha platsat som annex till något annat shoppingcenter värt namnet i hela Sverige.

Det enda som räddade en av de pissigaste och mest misslyckade semestrarna på bra länge var att solen sken som en sol.

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se