Blåvitt har blivit en dansk filial

Vad är det för fel på svenska mästarna IFK Göteborg?

Inte nog med att de inledde spelet efter EM med en total katastrof mot Trelleborg. Nu ser det dessutom ut som om lagets kanske bästa spelare under våren, Mattias Bjärsmyr, lämnar för en flytt till FC Köpenhamn.

Jag trodde att satsningen från Blåvitt handlade om att ta upp kampen om att vara nordens bästa lag. Det sker inte genom att sälja sina bästa spelare till konkurrenterna om den positionen, inte till någon annan heller för den delen, utan genom att bereda och presentera en satsning som spelarna är villiga att stanna kvar för.

Ytterligare en blåvit spelare på gränsen till A-landslaget lämnar till en betydligt mer anonym tillvaro i Danmark och därmed mer osynlig för våra kära förbundskapteners ögon i jakten på landslagets förnyelse. Vilken spelare i ordningen är det som går detta öde till mötes?

Jag har full förståelse för att det måste in pengar för att kunna spenderas på nya fräscha spelare, men sättet som det sker på är anmärkningsvärt. Det luktar ekonomisk desperation av stora mått.

I NHL pratas det om farmarklubbar. IFK Göteborg håller på att bli en dansk sådan och något nytt SM-guld eller avancemang i Champions League är inte att tänka på.

Relaterat:

Expressen Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,