Stabilt

Det är viktigt att börja med att konstatera hur dåliga Grekland faktiskt var. Men samtidigt brukar det inte på något vis innebära att Sverige gör en bra insats och av just den anledningen var gårdagens seger mot grekerna imponerande.

Daniel Andersson gjorde vad han skulle, men hade i ärlighetens namn inte mycket att ta hand om. Trots detta lyckades han i slutet av matchen servera grekerna en boll mitt framför eget målområde som mycket väl hade kunnat resultera i mer än vad dom nu skedde. Mot Spanien kommer ett sådant misstag att bli förödande.

Sedan är det ju det där med Zlatan. Nu kan det inte finnas någon tvekan kvar om att han är en världsspelare. Petter Hansson snubblar in ett riktigt jävla skitmål efter det att Zlatan dundrat in ett mål av högsta klass i bortre krysset. Båda målen räknas lika mycket men är utförda av en hötorgskonstnär och en Picasso.

Den grupp som jag trodde skulle bli tajt ser efter de första två matcherna betydligt mer självklar ut. Hur det exakt står till med den svenska kvalitén lär vi märka mot Spanien på lördag.

Andra bloggar om , , ,