Är det så här man maskar formen?

En usel match mot Ukraina, inga forwards som gör mål och två målvakter på dekis.

Enligt många ser det mörkt ut för landslaget inför EM och visst kan det gå illa när vi ska försöka ta oss förbi europamästarna Grekland, kvalmotståndarna Spanien och ett svårtippat Ryssland, men jag väljer att se det positivt.

Att förlora en sista match innan EM mot Ukraina med 0-1 spelar inte någon som helst roll för hur det sedan går i mästerskapet. Det är bättre att förlora med 0-1 än att vinna med 4-0!

Gnället över svenska målvakter i fotboll brukar dyka upp med jämna mellanrum. Jag anser att Andreas Isaksson vid upprepade tillfällen har visat att han är en världsmålvakt och innan han gör en dålig insats i en tävlingslandskamp har i alla fall inte jag någon anledning att ändra uppfattning. Minns den enorma kritik som fanns emot en viss Thomas Ravelli inför VM i USA 1994.

Även om jag väljer att se positivt på möjligheterna i EM så tror jag samtidigt att det blir minst lika svårt att gå vidare från gruppen som det var i EM förra gången när Zlatans klack mot Italien och den sena kvitteringen mot Danmark tog oss vidare.

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet Dn Svd

Andra bloggar om: , , , , ,