En stark känsla av oro

Det verkar som om de flesta har tagit ut en kvartsfinalplats redan, och att matchen mot Ryssland bara är en transportsträcka på vägen mot Holland.

Bara detta gör att jag är livrädd för en riktigt, riktigt jobbig kväll. Sverige ska inte ta ut sådana här saker i förväg. och det räcker att säga hockey och Vitryssland.

Nu är det fotboll och "riktiga" Ryssland, men likt förbannat tycker jag inte om när vi tror att saken är klar. Den som har sett Ryssland i de två första matcherna vet hur deras anfallsspel ser ut och hur många chanser de har missat, inte minst mot grekerna.

Resonerat utifrån sunt förnuft, inkluderat rutin och en rad andra faktorer, så ska det gå vägen men hur lätt brukar Sverige ha med måste-matcher?

Sedan är det nog ändå så att om man ändå ska blicka framåt och planera för avancemang, vilket självklart måste ske, så tror jag att strategin ska vara en match utan Zlatan, om det nu är så att spel är en risk för förvärring, för att han ska få maximal vila fram till midsommardagen.

Ersättaren bör dock inte bara Markus "Jag faller när alla andra står" Rosenberg.

Upp med Elmander på topp och sätt in Sebastian Larsson på kanten.

Men som sagt, kan Zlatan spela utan att det riskerar någonting så ska han givetvis starta och i alla fall spela 45 minuter.

För övrigt tycker jag att Daniel Andersson ska få spela en match till…

Relaterat:

SvD SvD Aftonbladet Aftonbladet Dn

Andra bloggar om , , ,