The return of Henke Larsson part III

Så som han briljerar i allsvenskan vore det nästintill tjänstefel att i alla fall inte gör ett försök.

På det viset avslutade jag ett inlägg för bara ett par veckor sedan och nu står vi där med Lagerbäcks kort på bordet och tröja nummer 17 utdelad till Henke Larsson.

Lagerbäck gjorde ett försök och fick ett svar som på alla sätt gagnar det svenska landslaget i EM. För även om Henke inte kommer att vara huvudvalet för startelvan, vilket vi inte har en aning om förrän om en knapp månad, så vet vi exakt hur Zlatans skadeproblem ser ut och vi vet också hur Fredrik Ljungbergs skadelista i löpande form ser ut.

Inte minst tror jag att Henkes medverkan kan ha en lugnande effekt på diskussionerna om att väldigt mycket står och faller med om Zlatan kan delta eller inte. Nu kommer ett mycket stort fokus att förläggas på Henke istället.

Visst är Henke Larsson en anfallare, men jag ser honom som ett lika hett alternativ för spel på mittfältet. Om nu inte Tobias Linderoth kommer att kunna spela, vilket nästan vore osannolikt, så är Anders Svensson, numera, valet på den defensiva mittfältspositionen. Under förutsättning att Zlatan är skadefri och kan prestera på toppnivå så är Henke Larsson det självklara valet som offensiv mittfältare. Sedan kan alla Kim Källström-kramare säga vad de vill.

I övrigt är det inte mycket att säga om truppen som sådan. Möjligtvis hade det varit bra om den andre gamle räven, Teddy Lucic, också hade tackat ja till en plats, men annars har jag inte något mer att anmärka på än att Daniel Andersson fortfarande på något gåtfullt sätt lyckas hanka sig med.

Relaterat:

Aftonbladet Dn Svd sydsvenskan.se Svd

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se