Sista natten på Sjövägen

Lådorna är packade, tavlorna nedplockade och alla spikar urdragna ur väggarna. Till och med den sista stackars listbiten kom på plats nu ikväll.

Det är dags att, efter fem år, lämna vårt hus på Sjövägen i Aplared. En sista natt innan flyttbilen kommer imorgon bitti klockan åtta.

I ärlighetens namn ska det bli enormt skönt att komma tillrätta i det nya huset i Bollebygd istället. När jag ser hur allt i trädgården har vuxit upp de senaste veckorna, plus att jag hunnit med att pendla till Göteborg under en veckas tid, så är det en lättnad att slippa ifrån det jobbet från och med nu.

En vecka avklarad på det nya jobbet som ansvarig för logistik och IT. En vecka som definitivt har gett mersmak och jag har inte, trots jobbig och ovan pendling, ångrat mitt val en mikrosekund. Att det sedan finns några personer kvar på det gamla jobbet som man saknar snacket med är en annan sak.

För övrigt får jag säkerligen skiten för det som inte har fungerat på det gamla jobbet under veckan som gått. Så fungerar det när någon slutar men som tur är så slipper jag höra det skitsnacket från osäkra själar som inte kan ta sitt eget ansvar för brister i verksamheten. Att det dessutom verkar som om vissa personer på lite högre positioner verkar kissa i byxorna över saker som de hånskrattade åt för bara ett år sedan är ingenting annat än rent pinsamt.

Det viktigaste av allt är att jobbet som jag gjorde tillsammans med min efterträdare känns stabilt och att i alla fall han och jag vet hur landet ligger.

Veckan som kommer innebär ledig dag måndag, för ovan nämnda flytt, och ledigt i alla fall halva torsdagen för officiell överlämning av detta nedpackade hus till de nya ägarna.