Osannolikheten och timingen fortsätter

Jag har redan tidigare bloggat om att en stor anledning till det begränsade antalet bloggposter under den senaste tiden hör ihop med stora och mycket positiva förändringar i mitt liv.

Det handlar om nytt jobb och nytt husköp vilket också resulterade i att vi i fredags la ut vårat hus till försäljning för 1 095 000 med första visning den 5 maj.

Det osannolika som nu har skett är att vi redan igår kväll, efter fem dagar, skrev på kontraktet som innebär att huset är sålt för 1 500 000!

Vi blev helt enkelt kontaktade av ett par i söndags som var extremt sugna på att köpa huset. De var här och tittade samma kväll och gav sitt bud på 1,5 miljon i måndags.

Igår hade de en bekant, som är kunnig på fastigheter, här för att besiktiga det åt dom. Det skedde utan något speciellt att anmärka på vilket innebar att kontraktet skrevs på klockan åtta igår kväll.

Att timingen fortsätter innebär bland annat att vi flyttar ut ur det gamla huset den 26 maj och de nya ägarna tar över det den 29 maj.

Det har varit en period på sex veckor, sedan dialogen om nytt jobb inleddes, som nog är den mest intensiva i mitt liv. Det är först nu, när allt är på plats, som det går att sätta sig ner och slappna av på något vettigt vis.

Att vi skulle få så mycket som 1,5 miljon för huset trodde jag inte var möjligt mer än i den bästa av världar. Vi köpte det för nästan exakt fem år sedan för 850 000 och visst har det varit ett evigt renoverande in i det sista, men det är ändå en helt fantastisk summa och en enorm värdeökning på dessa fem åren.

Det skrivs att huspriserna återigen vänt uppåt och nog kan man kalla den här affären för maxad på alla sätt och vis.

Med tanke på allt flyt som infunnit sig den senaste tiden så var tipset från min bankkontakt att gå och köpa en lott…

Relaterat:

Dn Svd sydsvenskan.se

Andra bloggar om: , , , ,