Lite silvertejp har väl aldrig skadat

Med tanke på att jag de senaste dagarna varit ensam med mina döttrar, 6 månader och 3 år gamla, så är jag smärtsamt medveten om hur en 3-åring trotsar och testar sin pappa. Och det handlar inte bara om den vanliga trotsen utan även om att testa av hur mycket pappa tillåter när mamma inte är hemma.

Att i det läget tänka klart och vara iskall i alla lägen för att möta barnet, som det så fint heter, är jävlar i mig inte det lättaste. Det är i vissa av de här lägena som en förälder utan rätt kontroll och spärrar hade plockat fram den där rullen med silvertejp.

Men faktum är att fullt fokus på barnen, och då i första hand 3-åriga Nora, ger ett resultat som märks både på henne och på mig. Jag kan helt enkelt inte hålla på med en rad andra saker, så som jag brukar göra när även hennes mamma är hemma, något som resulterar i att även jag har känt mig lugnare och mindre frustrerad än vad som brukar vara fallet annars.

Det är alltså så att det, återigen, handlar om fokus och tid, något som är enkelt att konstatera, men ohyggligt svårt att få till alla gånger.

Relaterat:

alltombarn.se

 

Andra bloggar om: , , , , ,