Lars Norén är som folk i allmänhet – fast mycket modigare

Att Lars Norén väljer att ge ut sina dagboksnoteringar i bokform har skapat en faslig debatt. Detta inte minst eftersom han i dessa anteckningar skriver vad han tycker och tänker om olika personer han möter.

Det handlar om offentliga personer inom den svenska kulturen och jag förstår egentligen inte vad som är problemet med detta. Debatten som följer utifrån vad han har skrivit om olika personer och hur de reagerar är inte konstig, men att han skrivit det är inget annat än vad de flesta av oss uttrycker om vår omgivning, och om offentliga personer, på många olika sätt dag efter dag.

Skillnaden är att han gör det om personer han känner och att han står för sina åsikter. Bloggosfären har anklagats för att innehålla angrepp i olika omfattning på offentliga personer, men då handlar det om angrepp från någon som inte känner och förmodligen inte ens har träffat den som angrips. Det är åsikter baserade på vad media rapporterar.

Att döma av recensionerna så skriver utsatta recensenter i sin tur nedlåtande om Norén och hans tilltag att träda i tjänst hos den snaskpress han påstår sig förakta så djupt. Om det sedan handlar om en recension i dess rätta bemärkelse eller om personlig hämnd framgår inte.

Det Lars Norén gör kräver antingen ett enormt mod eller att man
är korkad. Vilket av det som är aktuellt i Lars Noréns fall vet jag
inte, men att det föregås av tvivel och ångest tyder ändå på att han är
modig.

Relaterat:

Aftonbladet Svd Dn Aftonbladet Svd Dn

Andra bloggar om: , , , Intressant.se