Har Markoolio livstidskontrakt med fotbollförbundet?

Markoolio ska för tredje gången göra den svenska EM-låten inför sommarens fotbolls-EM.

Jag vet inte varför man fortsätter att envisas med att tilldela honom detta uppdrag. Det kan i alla fall inte handla om att det är något framgångsrecept från tidigare tillfällen som ska kopieras för att få landslaget att prestera lika bra ännu en gång. Laget har nämligen inte presterat något uppseendeväckande resultat vid de tidigare två tillfällena.

EM 2000 ackompanjerades av Mera mål och hur det slutade vill knappt de närmast sörjande minnas.

EM 2004 var det dags för In med bollen i mål, vilket säkert var en förnuftig titel med tanke på hur det slutade 2000. Även om det den här gången gjordes en del mål så gjordes inte dessa när det som mest behövdes. Fråga bara Olof Mellberg…

Så ska man dra några växlar av att Markoolio även denna gången ska sjunga Sverige till oanade höjder i EM så är det värt att uppmärksamma att vi har en positiv trend.

Det man kan säga om årets låt Sverige, det bästa på vår jord är väl att den knyter an till sedvanliga attribut som vikingar, Zlatan och stål och skulle det gå riktigt bra så kommer många, som nu inte vill erkänna det, att dras med i Markoolios nya EM-låt framåt midsommartid.

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se