Har hockeyfinalerna någonsin varit mindre intressanta?

Nog för att Brynäs IF har gjort en av sina pissigaste säsonger på mycket länge, om inte det allra sämsta, men det kan ändå inte bara vara trogna Brynässupportrar som tycker att årets SM-slutspel i allmänhet och finalerna mellan HV71 och Linköping är något av de minst intressanta sedan slutspelet infördes på 70-talet.

Finalerna i hockey brukar dominera nyhetsrapporteringen på sportsidorna, men jag upplever inte att så är fallet i år.

Med all respekt för hockeystoltheterna från Jönköping och Linköping, men det finns inte den stämpel som klassiska föreningar över deras drabbning som det normalt brukar göra när Färjestad, Frölunda, Brynäs, Djurgården och MoDo finns med i resonemanget.

För övrigt måste det kännas fantastiskt roligt att kunna stoltsera med en av europas modernaste hockeyarenor i Malmö, när nu Rögle snodde elitserieplatsen för MIF Redhawks, och till hösten istället ta emot Borås HC och andra mer slätstrukna lag som Leksands IF i allsvenskan.

Istället för att sura och vara dålig förlorare kanske Percy Nilsson borde följa rådet från vissa hockeyanhängare i skåne och köpa hela Rögle BK istället för att plöja ner mer pengar i det hopplösa fallet MIF Redhawks.

Det finns ju i alla fall en fin arena att ta i besittning…

Relaterat:

Svd Aftonbladet Dn Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se