Girigheten har sitt pris

Det östasiatiska muséet i Ulricehamn stänger och delar av samlingen såldes idag på auktion för 135 miljoner!

På detta museum fanns bland annat en av världens bästa guldsamlingar – The Carl Kempe collection. Denna samling såldes till muséet av Carl Kempes döttrar 1997 för 40 miljoner och det skedde med en klausul som, baserat på hans testamente, skulle förhindra en försäljning till utlandet.

Saken är att döttrarna sålde den med ett förbehåll som enbart förhindrade detta i tio år och nu är Veronica Björling, en av Carl Kempes döttrar, upprörd över försäljningen och kallar dom för skurkar och banditer och att min pappa vänder sig i graven.

Problemet är bara för Carl Kempe, och att om han skulle vända sig i sin grav, så skedde detta redan för drygt tio år sedan när hans båda döttrar sålde hans samling och gick med på ett villkor som bara förhindrade hans vilja i de tio år som nu gått.

Att kalla Carl Kempes döttrar för skurkar och banditer är ingenting jag vill göra, men är det någon som gjort bort sig så är det just det dom gjorde i samband med försäljningen. En sån tur att deras "löfte" gentemot faderns testamente gav 40 miljoner kronor som plåster på såret.

Idag kan man också kalla det för girighet och dåligt samvete.

Relaterat:


Borås Tidning

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se