Dags för nystart!

Inget kan passa bättre för att beskriva läget just nu än Stefan Sauks klassiker från Lorry:

Det är mycket nu!

Det handlar om några små tiny detaljer som ska justeras ungefär samtidigt denna vår.

För det första är det dags att kasta loss från en arbetsgivare som jag varit trogen i drygt 14 år, först som lagerassistent och de senaste 7 åren i roller som lagerchef och kundservicechef.

Detta innebär också att det är dags att ändra kurs i vad jag jobbar med. Från lagerchef, med ansvar för 24 personer på ett företag med 65 anställda, till ett jobb som ansvarig för logistik och it, utan personalansvar, på ett företag med färre än 10 anställda.  Jag går från en stor koncern till ett litet privat företag och det handlar också om ett byte av arbetsort från Borås till Göteborg.

Det känns extremt spännande och inspirerande efter att ha varit några år för länge hos nuvarande arbetsgivare.

Som om inte detta vore nog kommer nytt arbete även att innebära ett nytt boende, som ligger betydligt närmare det nya arbetet, än vad som är fallet med dagens hus.

Aplared, 15 km öster om Borås och 8 mil från det nya arbetet, kommer att bytas ut mot Bollebygd som bara ligger 4 mil därifrån. Även själva bostadsbytet blir, förutom den geografiska positionen, även det en stor förändring. Från villa i relativt ensligt läge med "egen" sjö och tomt på 1700 kvadrat till radhus i tre plan med trädgård på 265 kvadrat!

Radhuset i Bollebygd är köpt och villan i  Aplared ska säljas för så många miljarder som möjligt!

När det gäller det nya jobbet ser jag enbart fram emot detta, men att sälja huset känns lite tyngre av två anledningar. För det första är det själva läget på huset som är tråkigt att lämna och sedan är det just det faktum att den sista delen av alla planerade renoveringar precis höll på och slutföras i samband med att jobberbjudandet dök upp.

Samtidigt handlar det egentlig om en spark i röven att faktiskt göra något som vi pratat om till och från under det senaste dryga året, nämligen skaffa oss ett boende som inte innebär så mycket att ta hand om och det är just det som nu sker.

Är det någon som är intresserad av en villa, 13 minuter från Borås centrum, som är totalrenoverat de senaste fem åren och har ett mycket inbjudande läge med sjöutsikt, så är det bara att hålla ögonen öppna om en dryg vecka när huset annonseras ut och i början av maj när två visningar är planerade!

Andra bloggar om: , , , , , ,