Klüft slutar som obesegrad!

Det är sannerligen ett modigt beslut att vid 25 års ålder avsluta sin karriär som obesegrad och obestridlig sjukampsmästarinna!

Det är sannolikt så att en Carolina Klüft som bara hade kunnat delta på Olympiastadion i Beijing i augusti hade garanterat ytterligare ett guld, men nu väljer hon alltså att fortsätta sin karriär som längd- och trestegshoppare.

Med tanke på vad som händer när hon väl bestämt sig för någonting så skulle jag inte vara speciellt förvånad om hon trots avhoppet från sjukampen ändå står där med en OS-medalj. Kanske inte en guldmedalj, men ännu en medalj av någon valör.

Det hon visar med det här beslutet, och som jag vid många tillfällen starkt ifrågasatt, är att en stor del av hennes idrottande är att har roligt.

För även om den ibland väl glättiga fasaden känts en aning påklistrad så är faktum ändå att Carolina Klüft i princip avstår från ytterligare ett OS-guld för att göra någonting annat inom friidrotten som kan ge henne glädjen och inspirationen tillbaka men som, lika säkert som guldet i sjukampen var, inte kommer att ge henne ett guld till. I alla fall inte 2008 och har jag fel på den punkten så är även bragdguldet 2008 självskrivet.

Relaterat:

Aftonbladet Svd Dn sydsvenskan.se Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se