Reinfeldts svamlande om Odenbergs GD-utnämning

När alliansen med statsministern i spetsen gick ut före och efter valet 2006 med avsikten att förändra den typ av utnämningspolitik som socialdemokraterna berdrivit, och av alliansen kritiserats för, så var vi många som applåderade detta.

När nu verkligheten har trängt sig på visar det sig att det kanske inte var så enkelt som man först trodde. Detta borde man då erkänna och inte, så som Fredrik Reinfeldt nu har gjort, linda in utnämningen av Mikael Odenberg till GD för Svenska Kraftnät i ett svammel om en extern rekryteringsprocess som bedrivits av en konsult.

I själva verket är näringsdepartementet som presenterat Odenberg tillsammans med en person till som dessutom sedan visade sig inte ens vara intresserad.

Det är exakt den här typen av onödiga diskussioner runt regeringen som drar fokus ifrån det viktiga i deras politik. Det  stör och rör till det och i det här fallet är det alldeles i onödan.

Ska man till att svamla ska ska man också veta att man har god täckning för detta svammel, vilket Reinfeldt i alla fall inte ser ut att ha i frågan om Odenbergs generaldirektörsutnämning.

Relaterat:

SR.se Dn Svd sydsvenskan.se

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se