Divan som föll

Då vet vi hur bilderna och rubrikerna kommer att se ut efter den andra melodifestivallördagen.

Bilderna kommer att bestå av Sanna Nielsen med varsin broder i röd kavaj på varje sida.

Rubrikerna kommer garanterat att innehålla ordet Carola.

Visst var det roligt att se den snopna minen på Carola och Andreas Johnson när det visade sig att de bara gick till andra chansen?

Att Carola inte går direkt till finalen var väl det bästa som kunde hända för att bryta illusionen om hennes odödlighet i schlagersammanhang och framförallt för att vi ska få ett gigantiskt fokus på andra chansen. Låten kanske skulle gått vidare direkt, men jag tror helt enkelt att folk är så infernaliskt trötta på Carola att det inte längre räcker med en okej låt.

Det gick med med Evighet men inte med One love. Om sedan Rongedalsbröderna är ett bättre val vet jag inte, men att Sanna Nielsen var överlägset bäst i ännu ett mediokert sällskap var ganska solklart.

Det mest irriterande med henne den här gången är att hennes låt Empty room påminner så förbannat mycket om någon annan just i samband med att hon sjunger empty room, men jag kan inte komma på vilken det är. Någon som vet?

Idol-Olas låt påminde om något av det den gamle australiensiske räven John Farnham kokade ihop i mitten av 80-talet och Alexander Schöld hade axlat Jimmy Janssons mantel nu när han är pappaledig från melodifestivalen.

Relaterat:

Dn Svd Aftonbladet sydsvenskan.se

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se