Att ge upp finns inte i Foppas vokabulär

Det klart att Foppas fot kan hålla för ytterligare ett antal hockeymatcher innan det är definitivt över.

Jag vet att han för några månader sedan sa att han inte gillar att ge upp och att det är sånt som andra får hålla på med, men frågan är bara varför han envisas och dessutom låter det ske i tuffast möjliga miljö i NHL?

Svaret är förmodligen att en vinnarskalle som Peter Forsberg, och som dessutom älskar sin sport, behöver bli överbevisad att det inte går längre innan det är dags att slå sig till ro.

Även om Foppa "bara" är 35 år så går det att dra paralleller till JO Waldner och hans karriär som alla utom han själv har avslutat många gånger genom åren. Trots det så har han gång efter gång med järnvilja och talang kommit tillbaka och bevisat sin storhet i tuffast möjliga motstånd. JO gjorde det vid 38 års ålder i OS i Aten, där han blev fyra, och Foppa gjorde det senast i OS i Turin där hans medverkan var högst osäker på grund av en ljumskskada, men när det väl fungerade bidrog till ett nytt svenskt OS-guld.

Så varför inte testa en gång till med förhoppningen att han själv får avsluta sin karriär och att det inte är ännu en skada som sätter stopp för vår störste hockeyspelare genom tiderna.

Sannolikheten att det är en ny skada, om nu foten håller, som sätter den slutliga punkten är dock tyvärr ganska stor. Å andra sidan har både jag, och många med mig, haft fel om Foppas fortsatta karriär vid rätt många tillfällen vid det här laget.

Relaterat:

Dn Aftonbladet Svd sydsvenskan.se

Mina tidigare "avslut" av Foppas karriär: 1, 2, 3, 4

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se