Shit in, shit out

Att byta ut en okarismatisk pladderpelle ur Göran Perssons stall mot en annan som socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesman kan knappast ha någon större betydelse.

Distriktsordförande Helén Fritzon från skåne sa på radion i morse "att partiet tar skada av att byta ledning i den medgång som partiet har". Vad exakt hon menar med detta kan man undra, men man skulle kunna tänka sig att det finns en rädsla för att partiet med nya personer på olika positioner får ett allt starkare fokus på sig och den förändring av politiken som vi alla väntar på.

Någon total nyhet att han var på väg bort från sin post är det nu inte. För två veckor sedan hade tidningen Fokus en artikel med frågan Är Nuder på väg ut? där han själv sa att "jag är så luttrad och van vid den här typen av spekulationer så
egentligen har jag ingen kommentar. Men jag kan säga så mycket att jag
har inga planer på att lämna det uppdrag jag har"
.

Uppenbarligen hade chefen en annans syn på saken och det sätt som Mona Sahlin har hanterat utbytet av Nuder på är väl inte det mest glamorösa av alla att göra det på. Per Gudmundson i SvD sätter perspektiv på det så här:

"Sahlins hantering av det här personalärendet får Fredrik Reinfeldt att
framstå som diplomerad terapeut. Mona Sahlin som vill utstråla
transparens, deltagande och modern ledarstil – och så fockas
medarbetare via kvällspress. Ett personligt samtal vore väl inte för
mycket begärt? De partiarbetare som trodde att styret var lynnigt under
Vingåkers- Machiavelli läser nog tidningen med bävan i framtiden."

Nuder eller Östros spelar inte någon som helst roll i det stora hela så länge det inte finns en ny politik att ta ställning till och argumentera för eller emot. Shit in, shit out…

Relaterat:

Svd Dn Aftonbladet Fokus

 

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se