Scoccos DVD – Rörliga bilder 1988-2007

Idag landade ett signerat exemplar av Mauro Scoccos dvd "Rörliga bilder 1988-2007".

Det finns många artister som, under en så lång karriär som Scocco har haft, garanterat har en hel del som inte bör synas i ljuset 20-25 år senare. Men med Mauro Scocco finns det, varken som soloartist eller under Ratata-tiden, något anmärkningsvärt pinsamt att hånskratta åt.

Mauro_scocco_dvd_rrliga_bilder_19_2

Enligt mig tillhör han sedan början av 80-talet en av landets bästa låtskrivare vid sidan om Peter LeMarc, Ulf Lundell och Plura Jonsson. Det handlar, precis som i LeMarcs fall, om en våldsam scenskräck som hindrat honom att framföra sina låtar live som soloartist i någon större utsträckning.

En annan sak som förenar honom med LeMarc är låtskrivandet till en rad andra artister där samarbetet med Lisa Nilsson på 90-talet och låtarna till Peter Jöback under senare år är det mest framgångsrika.

I alla fall; den idag anlända dvd:n innehåller 18 musikvideos, en nyinspelad konsert från Gröna Lund Teatern och en intervjufilm om och med Mauro. Till detta finns en bonus-cd som inkluderar den nya låten "Kungsholmen".

Om konserten skriver han att "det blev en underbar och viktig kväll som i skrivande stund fått mig att åtminstone börja skissa på att göra fler saker live".

Låt det bli hur det vill med den saken. Jag nöjer mig med om han fortsätter producera musik med den kvalité som varit fallet så här långt.

Relaterat:

Scoccos blogg

 

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se