Källberg istället för Kjellberg

Vi är extremt sugna på att byta namn i det här landet – ungefär 7 500 under 2007.

Själv har jag inga planer på att sticka ut mer från mängden än vad jag gör och även bloggen får fortsätta att dras med mitt fina efternamn.

Det skulle i så fall vara att ändra stavningen på Kjellberg till Källberg som vad jag vet är det ursprungliga stavningen på det soldatnamn som jag tror att min farfars far fick en gång i tiden. Vem som bytte stavning, och varför, har jag ingen aning om.

Eller är det inte så, Per-Olof?

Men jag tror att Kjellberg, och inte Källberg, får duga gott, men det är klart att alltid skulle det reta någon…

Det är dock definitivt inte aktuellt att hitta på något mer adligt klingande.

Relaterat:

Dn Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se