Hotel Jörgen Kock har ingen kock

OBS! Risk för gnällvarning i detta inlägg…

Dags för nyårsfirande.

Detta är något som vår familj har planerat göra i Malmö och Köpenhamn, men det blir inte något boende på First Hotel Jörgen Kock som varit tänkt sedan slutet av oktober månad.

Anledningen är att detta kära hotell "pga den dåliga
beläggningen under jul och nyår"
har valt att "inte ha vår kock inne och har då istället
smörgåsar och hemalagade pajer"
.

Om det nu inte hade varit för att vi åker dit med ett spädbarn och en 2,5-åring så hade det givetvis bara varit att sätta sig på vilken restaurang som helst i Malmö. Men av naturliga skäl känns det inte riktigt aktuellt just detta år.

Det är inte så att vi var ute efter en 3-rätters nyårssupé utan bara möjligheten till en normal middag på kvällen och en påföljande nyårsskål på hotellrummet när båda barnen hade somnat.

Det hade inte heller varit ett problem, ifall vi vetat om det vid bokningstillfället. Om det nu inte varit så att First Hotel Jörgen Kock på sin hemsida uttryckligen informerar att de i sin Bar/Bistro alltid har "hemlagad mat och för dig som inte är så hungrig har vi smårätter för en liten peng". Det står inget om någon ledig kock.

Smörgåsar och hemlagad paj är smårätter för mig och om dessa, pga av dålig beläggning, helt plötsligt har uppgraderats till hemlagad mat så kan man inte ens komma på vad som nu serveras som smårätter för en liten peng.

Rummet på First Hotel Jörgen Kock är nu avbokat till förmån för ett rum på Scandics Hotel S:t Jörgen istället. Där serveras både frukost tillsammans med möjligheter till en normal middag.

St_jrgen_malm
St_jrgen_malm__superior_plus

Om man, som First Hotel Jörgen Kock verkar göra, anpassar sin service utifrån beläggningen på hotellet, utan att informera om detta, så förstår jag inte vad dom har i hotellbranchen att göra.

Frågan är hur de resonerar, och vilka delar av den övriga service som utlovas, som inte heller håller samma klass "pga den dåliga
beläggningen under jul och nyår".

Den beläggningen blev för en stund sedan ännu lite mindre och deras intäkter över nyårshelgen minskade som allra minst med 1 736 svenska kronor.

Hur mycket tjänar kocken?

Uppdatering:

Hotel Jörgen Kock medger i ett mailsvar att "vi kanske ska se över
formuleringen på vår hemsida"
. De beklagar också att de inte lyckats uppfylla våra önskemål, vilket är bra, men det handlar snarare om att de inte lever upp till sina föresatser.

Jag kunde förresten inte låta bli att ändra rubriken – Hotel Jörgen Kock har ingen kock…

Relaterat:

First Hotel Jörgen Kock, Scandic Hotel S:t Jörgen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , Intressant.se