Har någon blivit sjuk av dålig köttfärs från ICA?

Drevet går och ICA talar om att de ger upp julhandeln när de idag sätter sig i ett krismöte för att diskutera hur köttfärshistorien ska hanteras.

Det är alldeles självklart att vi ska kunna förvänta oss fräscha varor när vi handlar våra livsmedel och inte minst hos de som tydligast fokuserar på sin förträffliga hantering. Men någonstans agerar de som nu undviker ICA:s köttfärs och även deras butiker totalt sett på ett extremt naivt sätt.

Finns det någon som i sin vildaste fantasi fått för sig att Coop skulle ha fuskat mindre än ICA eller kanske att Lidl och Willys skulle vara köttfärsens änglar?

Den enda skillnaden är att Coop och de andra nu i lugn och ro kan hånskratta lite åt ICA och se över sina egna rutiner och rekommendationer för att själva undvika pinsamma avslöjanden i framtiden.

Det dummaste jag har hört den senaste veckan var den kvinna som uttalade sig och sa att det nu minsann inte skulle köpas någon köttfärs från ICA att göra några julköttbullar av. Istället skulle hon köpa djupfrysta köttbullar!

Det är klantigt av ICA att ha hamnat i den sörja av ommärkta köttfärspaket som de nu gjort, likaväl som det givetvis är felaktigt, men i det stora hela handlar det om en diskussion utan proportioner.

Jag känner ingen som blivit sjuk av dålig köttfärs inhandlad hos en butik som ingår i någon av de stora drakarna ICA eller Coops butiksstall. Gör ni?

Att bojkotta ICA:s köttfärs är lika korkat som att tro på en bojkott av Hennes & Mauritz för att få stopp på barnarbetande bomullsplockare i Uzbekistan.

Relaterat:

Aftonbladet Svd Dn

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se