Amanda är den stora vinnaren

Svenska folket gjorde ett för mig märkligt val igår kväll och lät sångerskan vinna över artisten.Låt gå för det då.

Marie Picasso kommer med stor sannolikhet att sälla sig till föregående års idoler som idag är långt ifrån rampljuset. Daniel Lindström sjunger julkonserter med Norrlandsoperan, Agnes Carlsson pussar Måns Zelmerlöv i en MQ-reklam och Markus Fagervall har lyckats med konststycket att på mindre än ett år får sparken från sitt skivbolag BMG.

Det finns självfallet inte något självändamål att ha som målsättning att stå i det nationella eller internationella strålkastarljuset för all evighet, men eftersom hela tävlingsformen med Idol går ut på att hitta en kommande stjärna så måste det ändå konstateras att antingen har svenska folket haft fel varje år tidigare eller så håller idolerna helt enkelt inte den klass som den självupptagna juryn försöker framställa dem som.

För Amanda Jenssen är jag, alldeles oavsett 51,3% av svenska folkets missbedömning igår, övertygad om kommer att lyckas alldeles på egen hand utan den ryggsäck som hon nu slipper bära på.

Utifrån en klinisk bedömning av tonsäkerhet så är Marie Picasso självfallet den bästa sångerskan. Men för alla oss utan absolut gehör, och som inte bara bedömer ett uppträdande utifrån en jämförelse mot en tongaffel, så är till och med Amandas version av vinnarlåten bättre än Picassos, något som egentligen inte vore möjligt med den typen av låt.

Relaterat:

Dn Aftonbladet sydsvenskan.se Svd

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Intressant.se