Schenström borta – Pihlblad fortfarande kvar

Ulrica Schenström har enligt statsministern fört honom bakom ljuset. Hon har inte sagt hela sanningen men han anser att hans agerande som chef varit korrekt – att lita på vad sina anställda säger och utifrån detta agera och stödja dom.

Det kan så vara, en bra kommunikation, men att agera så arrogant som han har gjort fram till den dag för hög grad av kalla fakta ligger på bordet, är sannerligen inte prov på gott ledarskap.

Nu ber han om ursäkt för detta, sitt arroganta beteende, på en presskonferens och hur mycket det är värt i folkopinionen vet jag inte. För mig inger det inte något större förtroende.

Sedan kan man också fundera på hur sannolikt det är att en anställd, hur väl man än känner varandra, ska erkänna för sin chef att "jag var för full för att sköta mitt jobb". Jag tror inte det är speciellt många som rakt upp och ner skulle erkänna detta. Nu hamnade hon inför fullbordat faktum när TV4:s Anders Pihlblad blev kommenderad att fixa fram notan från restaurangen.

Nu när Schenström har tvingats bort från sin post som statssekreterare så bör också frågan om Anders Pihlblads framtid som politisk reporter på TV4 aktualiseras och starkt ifrågasättas.

Jag kan inte förstå hur TV4:s nyhetschef Anne Lagercrantz kan uttrycka sitt fulla förtroende för Anders Pihlblad som politisk reporter på kanalen.

Om Erik Fichtelius sattes i SVT:s kylskåp när det blev känt att han genomförde ett dokumentärt arbete om Göran Perssons statsministertid så borde Anders Pihlblad skickas till Grönland för att intervjua isbjörnar alternativt agera programledare i Idols efter-program varje fredag.

Erik Fichtelius arbete med Göran Persson-dokumentären är för övrigt nominerad till Stora Journalistpriset, något som Pihlblads krogrunda med Ulrica Schenström aldrig lär komma i närheten av.

Relaterat:

Svd1

Svd2

Dn1

Dn2

sydsvenskan.se

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , Intressant.se