Nya JämO får helt korrekt en lägre lön

Nu tillverkas det hela hönor av små fjädrar i jämställdhetens namn!

Det handlar om att vår nya kvinnliga Jämo Anne-Marie Bergström får 12 900 kronor lägre ingångslön än vad företrädaren Claes Borgström hade som slutlön.

Bergström ger själv det alldeles naturliga svaret på skillnaden:

"Jag tycker inte att man kan jämföra min ingångslön med Claes Borgströms
slutlön. Han har ju jobbat i sju år som Jämo och då fått upp lönen
under tiden."

Nu väntar vi bara på att Gudrun Schyman sticker ut näsan från sin skånelänga för att förklara för oss alla att detta är ännu ett bevis på de strukturella problem och den diskriminering som sker mellan kvinnor och män på arbetsmarknaden.

I det här fallet handlar det i alla fall inte om en sådan skillnad, utan om en korrekt skillnad i ingångslön för ny chef och slutlön för gammal chef som arbetat upp sin lön under 7 år tillsammans med det faktum att det handlar om individuell lönesättning för den här typen av tjänster.

Det kan faktiskt också vara så att det handlar om en kombination av kopplingen ingångslön/slutlön och att Claes Borgström hade en större kompetens för tjänsten än vad Anne-Marie Bergström har.

Något som i allra högsta grad talar för detta är också det faktum att Anne-Marie Bergström bara är vikarierande chef i avvaktan på att JämO ska läggas ner och en ny ombudsmannamyndighet istället skapas.

Relaterat:

Aftonbladet Svd Dn

Andra bloggar om: , , , , , ,