Lagrells förbund för fotboll är korkade

Det Svenska Fotbollförbundet, som man kallar sig, är förbannade på att någon har köpt domänen fotbollsforbundet.se där det bland annat visas trevliga bilder på en lättklädd (!) tjej sittandes på en fotboll.

Ett litet s har alltså satt Lars-Åke Lagrells förbund i ett dilemma, något som man via Jonas Nystedt väljer att kommentera på ett ganska korkat sätt:

"Det är väldigt tråkigt att någon vill utnyttja fotbollen för att visa
nakna kvinnor. Nakna kvinnor har ingenting med fotboll att göra"

Hur det är med den saken ska jag inte kommentera nu, men att någon köper en domän på ett alldeles korrekt sätt av den enda anledningen att det svenska förbundet faktiskt stavar fel är ganska komiskt.

Jag har aldrig förstått stavningen fotbollförbundet istället för fotbollsförbundet, något som jag kommer ihåg att jag en gång i tiden fick bannor för i skolan när jag hade med s:et i min stavning. Detta är något som inte heller Blogge förstår när han slaktar irritationen från:

"…ord som ”fotbollplan”, ”fotbolldomare”, ”fotbollmål” och ”fotbollarena”, som naturligtvis i tur och ordning skrivs ”fotbollsplan”, ”fotbollsdomare”, ”fotbollsmål” och ”fotbollsarena”. Den enkla regeln är: ett sammansatt ord (här: fotboll) fogas ihop med ett annat ord med hjälp av ett foge-s. Egentligen är regeln mer komplicerad än så, men den är intuitivt klar för varenda svensk med normalintelligens – svenskar tar aldrig fel på när foge-s ska finnas eller inte. Regeln beskrevs i dess helhet på 1920-talet.

Därför är det också en gåta varför Svenska fotbollsförbundet (här i helt korrekt, normaliserad form) kallar sig ”Svenska Fotbollförbundet”. Vad det än är, är det i alla fall inte svenska. Den som myntade denna horrör måste ha varit helt tom i bollen. Men de som envist håller fast vid detta felaktiga skrivsätt kan uppenbarligen inte ens ha en boll att förvara eventuellt innehåll i – det är så korkat att orden inte räcker till.

Till yttermera visso har dessa jubelidioter försökt att försäkra sig om att deras domännamn inte ska missbrukas av domänpirater, men i all hast ”glömt” den enda relevanta stavning som finns i sammanhanget – fotbollsforbundet.se"

Nu är sajten fotbollsforbundet.se till salu och frågan är hur mycket en korkad och okunnig inställning kostar det Svenska Fotbollsförbundet?

Relaterat:

Svd

Fotbollsforbundet.se, Blogge Bloggelito

Andra bloggar om: , , , , ,