Dålig ekonomisk koll premieras i Lyxfällan

Igår hade "Lyxfällan" nypremiär på TV3.

Den här gången var det en familj där mannen hade vunnit 1 miljon kronor 1997, som han gjorde slut på under ett års tid, och som nu hade en dryg miljon i skulder uppdelat på 22 olika krediter.

Som vanligt är dom såååå duktiga att de redan efter en månad premieras av programledarna. Igår fick familjen en resa till Egypten med helpension.

Programmet tjänar säkert som en varningsklocka för vissa, men faktum är att det handlar om en falsk bild av verkligheten. Det finns ingen som sitter i en sådan ekonomisk situation som på egen hand kan traska in på första bästa bank och göra de uppgörelser som sker i "Lyxfällan". Det finns inte heller många privatpersoner som kan ta med sig sin begagnade bil till bilhandlaren och där få ut ett överpris för denna.

Det är helt enkelt inte en sannolik bild av hur möjligheterna ser ut för en vanlig familj. Det kan tjäna som inspiration att skärpa upp sin ekonomi och ge tips på vad man kan göra och inte ska göra för att hamna i skuldfällan, men det är inte familjen som gör ett jobb värt att premiera med en Egyptensemester. De invaggas möjligtvis i en tro att det är så.

I grunden handlar det nästan varje gång om svenskar med patetiskt dålig insikt och koll på sin ekonomi och som dessutom har det dåliga omdömet att skylta med sin olycka i TV.

Relaterat:

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se