De nya moderaternas eget fyllegate

Jag vet inte hur hög promillehalt varken Ulrica Schenström eller Anders Pihlblad hade när de pussades på krogen i förra veckan.

Det är egentligen rätt oväsentligt när bilderna talar sitt tydliga språk och kombinationen statssekreterare/granskande politisk journalist inte är godtagbar.

Det jag däremot vet är att vår statsminister återigen sätter sig i en ohållbar och helt onödig situation genom att inte bara hålla tyst och inhämta fakta innan han uttalar sig.

Nu har det gått en vecka och han har gång efter gång fått korrigera sina uttalanden och nu börjar det dessutom att knorra rejält bland hans alliansvänner. Med all rätta.

Han står där med ryggen mot väggen och med små möjligheter att slingra sig ur historien på ett trovärdigt sätt, något som hade varit fullt möjligt om frågan hanterats så som en chef bör agera när kritik eller frågetecken dyker upp runt någon av de anställda.

Jag tycker att Reinfeldt mer och mer har växt in i sin roll som statsminister, men det finns stora frågetecken för hur han som moderat partiledare lyckas med sina rekryteringar på både ministerposter och andra tjänster.

Om det dessutom skulle visa sig att hon hade jouransvar för krisberedskapen på regeringskansliet den aktuella kvällen så tror jag att Lars Danielsson sitter och skrattar gott.

I alla fall är han garanterat grymt nöjd med att Fredrik Reinfeldt får äta upp lite av all den kritik som riktades mot honom och Göran Persson i samband med tsunamikatastrofen.

Relaterat:

Svd

Svd

Dn

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se