Okej att visa halva röven, men inte att bära slöja

Mångfaldsbarometern visar att svenskar är "ganska positivt inställda till invandrare" men samtidigt ser hälften av de tillfrågade ett problem i att tjejer/kvinnor bär slöja i skolan och på jobbet och vill förbjuda detta.

Har samma grupp människor, som vill förbjuda detta, också velat sätta stopp för alla lågt skurna byxor som innebär att halva röven syns och som krydda på moset visar upp en stringtrosa väl synlig ovanför byxorna?

Men detta kanske är en del av det svenska kulturarvet, något som vi ska bevara till eftervärlden och använda i turistreklam ute i världen.

Eller är det kanske faktiskt så att det har funnits en grupp pryda svenskar som osynligt lobbat för byxor med högre midja, för det är ju exakt detta som vi just nu ser en kraftig svängning till.

De som var först med att visa halva röven, till förmån för att en del av stringtrosan fick se dagens ljus lite mer, är nu också först med att dra på sig byxor med e x t r e m t hög midja.

Cheap_monday

Själv får jag knottror på huden när jag ser byxor som ser ut så här. Riktigt hög midja och riktigt vida byxben borde, bara för att det är så fult, för alltid slängas i papperskorgen.

En annan, och inte helt oviktig, detalj i sammanhanget är den att det förmodligen också är samma personer som med någorlunda elegans kom undan med lågt skurna byxor, med uppvisad string, som nu också kommer undan med hedern i behåll när de drar på sig ett par byxor med den extremt höga midjan.

Uppdatering:

Jag ser att Per Gudmundson på SvD bloggat om undersökningen och att även han gjort vissa associationer till stringtrosor och jeans från Cheap Monday.

"Cheap Monday har gjort för den svenska rumpan vad romarna gjorde med
Kartago, bortsett från att man denna gång inte strött salt i fårorna
efter utjämnandet. Men, som alla kan se, mitt ogillande är inte någon
bra grund för lagstiftning. Vi människor upplever ofta en magkänsla av rädsla eller skepsis inför
företeelser omkring oss i samhället. Ibland är känslan befogad, men
oftast inte. Magkänslan är dock ingen god grund för lagstiftning. Där
använder vi principer.

[…]Slöjan ifrågasätts också på feministisk grund. Med all rätt –
religiösa auktoriteter har i alla tider företrätt kvinnoförtryck. Men
om man säger sig vilja förbjuda plagg på kvinnopolitisk grund, vilket
plagg kommer då efter slöjan? Stringtrosan? […] Det är svåra frågor, men den utbredda viljan att förbjuda slöjor
handlar om något annat. Den handlar om främlingsfientlighet och rädsla
för den andre."

Aktuella länkar:

Svd

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se