Kinberg Batra har bytt namn till Ewa Björling

Efter Sten Tolgfors makover från handels- till försvarsminister i förra veckan var "alla" säkra på att det skulle bli Anna Kinberg Batra som blev hans efterträdare.

Nu blev det tji till alla som trodde på just henne. Istället får vi en handelsminister som heter Ewa Björling.

Bland alla som visste att det skulle bli Anna Kinberg Batra fanns det, inte minst bland sarkastiska bloggare på vänsterkanten, ett större intresse att fokusera på ett korkat uttalande från henne om smartheten hos stockholmare i relation till lantisar, än till vilken faktisk kompetens hon besitter för att ta rollen som handelsminister.

Det är samma personer som nu kommer att fokusera på den lila Porsche som Fredrik Reinfeldt av någon anledning meddelade att Ewa Björling äger. Hade han angett bilmärket om det hade handlat om att hon ägde en Volvo?

Det moderata förrådet av ministrar börjar tydligen att sina rejält nu efter den åderlåtning som skett det senaste året med tre sparkade/avgående ministrar.

Det kan också vara så att Reinfeldt går lite i Göran Perssons fotspår och utser "ofarliga" ministrar som lätt går att styra så som önskas.

Å andra sidan har Ewa Björling en gedigen bakgrund, så Reinfeldt kanske vet att han den här gången har erbjudit en ministerpost till en person som faktiskt tillför regeringen någonting nytt.

Aktuella länkar:

Dn1

Dn2

Svd1

Svd2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se