Ge fan i min Toyota RAV4!

Den anarkistslyngel som, med miljön som täckmantel,  skulle släppa ut luften ur däcken på min Toyota RAV4 har inte fattat någonting.

Jag är medveten om att våra bilar har en stor miljöpåverkan och jag stödjer det senaste förslaget till höjd koldioxidskatt på bensin, men det är ett extremt korkat sätt att gå fram om man vill påverka en bilägare att inhandla en annan bil.

Toyota RAV4 är inte, så som "Asfaltsdjungelns indianer påstår, någon stadsjeep. Den klassas som en vanlig kombi när man försäkrar den. Dessutom drar den inte några mängder med bensin – 0,85 liter/mil blandad körning.

Toyota_rav4_2

I Göteborg kan ni börja med att släppa ur luften på en mängd av bilarna från stans stolthet Volvo där V70 drar 0,93 l/mil och spyr ut 217 g/km. V40 är bara marginellt bättre med 0,91 l/mil och 217 g/km. Eller varför inte Saab 9-5 som drar 0,92 l/mil och ger ifrån sig 218 g/km.

För min RAV4 är CO2-utsläppen 211 g/km och om det finns någon konsekvens i ert agerande är det dags att börja pysa luft ur betydligt fler bilar än de stadsjeepar ni just nu så förbannat meningslöst ger er på.

För det var väl miljön ni värnade om, och vill rädda, och inte bara ställa till djävulskap för vanliga hederliga medborgare?

Ni får publicitet genom ert agerande, men det är inte er jag kommer att tänka på nästa gång jag byter bil.

Aktuella länkar:

Dn1

Dn2


Asfaltsdjungelns Indianer

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se