Jag ger Jan Björklund en chans

Efter att ha sett Jan Björklunds linjetal är jag beredd att omvärdera den bild av honom som jag har haft, och som återgetts här på bloggen. Den bilden har, milt uttryckt, varit en aning skeptisk.

För att förmedla sitt budskap ska det givetvis rikta sig till både partivänner och väljare ute i landet. Fokus på ett första tal som partiledare riktar mest in sig på att gjuta mod i ett parti som har ett tufft år bakom sig. Men Björklunds tal riktar sig också till svenska folket med ett tydligt budskap som förmedlas på ett enkelt sätt.

Allt handlar om trovärdighet i vad man säger och där lyckas Björklund på överlägset mycket bättre sätt än vad exempelvis Mona Sahlin gör när hon envetet kör på med sin överdrivna och inte på något vis trovärdiga jargong.

Det är bra med ett nytt ansikte och en ny röst som partiledare för ett folkparti som det senaste året har haft Leijonborgs trötta och förbrukade stämma att förlita sig till.

Jan Björklund har inte på något vis fått mig att gå i extas, men hans budskap är på punkt efter punkt exakt eller väldigt nära min egen personliga uppfattning och, viktigast av allt, han gör det på ett trovärdigt sätt. Till skillnad från ovan nämnda Måååna…

Jag ger helt enkelt Jan Björklund en stor fet chans.

Inte bara för att Folkpartiet behöver det, utan för att hela alliansen behöver någon som tar tag i matchen och berättar för svenska folket om att allt som har hänt inte bara är det eländes elände som vissa oemotsagt har fått basunera ut.

Aktuella länkar:

Dn

Svd1

Svd2

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se