Den dubbla olyckan blir sann

Efter månader av publicitet, utan några som helst proportioner, ser det ut som om upplösningen med den försvunna brittiska flickan Madeleine håller på att rullas upp.

När nu mamman Kate McCann är officiellt misstänkt för inblandning i flickans försvinnande verkar det tyvärr som om min första känsla var sann. Bevisen som polisen sägs ha är blodspår på hotellrummet och i en bil som hyrdes 25 dagar efter Madeleines försvinnande.

Om detta nu visar sig kunna binda föräldrarna till dotterns försvinnande, och sannolika död, så innebär det inte bara en tragedi i faktumet att en ung flicka är borta.

Föräldrarna har ihärdigt medverkat i alla tänkbara sammanhang för att sälja in sin story om den kidnappade dottern. Det har engagerat brittiska Premier League-lag i
fotboll att gå ut på arenan iförda t-shirts till stöd för Madeleine och
hennes föräldrar.

Skådespelet har också, under nästan ett halvårs tid, drabbat den portugisiska turismen i och omkring Praia da Luz.

Media har agerat hjälpryttare åt föräldrarna när de spelat upp, vad som nu verkar vara, ett skådespel, värdigt en av Agatha Christies deckare, som är djupt tragisk.

Det välbärgade brittiska paret som, efter vad som verkar vara en olyckshändelse, trodde sig kunna dupera den "korkade" portugisiska polisen genom ett fantastiskt skådespel och falska räder mot andra "misstänkta" personer som familjen hjälpte till att leta efter.

Kanske inbillade dom nästan sig själva till slut att  var verkligt innan sanningen nu sakta verkar krypa sig på igen.

Aktuella länkar:

Svd

Dn

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se