Att samla “kompisar” på Fejsbook

Jag har ett konto på Facebook och har där inte speciellt många "friends". Man kan se dom som har hur många kompisar som helst, men det är självklart en sanning med stort utrymme för tolkning.

Personligen har jag aldrig varit den som haft riktigt många kompisar i den bemärkelsen som jag lägger in i ordet kompis eller vän.

För mig finns det ett litet antal vänner, personer jag känner ganska bra och ytligt bekanta människor som jag kanske inte ens har träffat. Att det sedan finns dom som kallar hela denna samling människor för sina vänner även utanför Facebook är upp till var och en.

Just nu blir Facebook-hysterin i Sverige ganska larvig när det dyker upp vampyrer, ninjor och pirater i tid och otid. Det komiska med detta verkar vara att få vågar låta bli att vara med på tåget med vampyrbett och piratbataljer fast att de egentligen inte vet vad det går ut på.

Facebook är den mest spännande sajten i sitt slag som jag tagit del av. De flesta andra, som exempelvis MySpace,  har jag aldrig riktigt förstått nyttan med. Facebook har trots allt inneburit att jag knutit kontakt med personer som jag förmodligen inte annars hade gjort just nu.

Aktuella länkar:

Dn

Svd

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se