Ulrica Messing tar ett moget steg ut i livet

Ulrica Messing är 39 år och väljer att lämna sin riksdagsplats för att satsa på familjen. Ett moget, modigt och alldeles rimligt beslut.

Moget för att hon väljer att vårda sin familj efter en skilsmässa och det nya livet med Torsten Jansson.

Modigt för att att hon vågar lämna en framträdande roll i bygget av det socialdemokratiska återtåget.

Rimligt för att hon gör det som betydligt fler politiker borde göra, nämlige vidga sina vyer för att inhämta kraft och inspiration och med allra största säkerhet återkomma.

Uppenbarligen verkar det, enligt Politikerbloggens källor, inte alls ha fallit i god jord att hon lämnar sin framskjutna position.

En mycket märklig syn på ett personligt val av en kvinna som, sedan 23 års ålder, ägnat de senaste 16 åren åt att sitta i riksdagen och dessutom varit minister på olika poster i 10 års tid.

Inte heller journalister håller sig ifrån märkliga kommentarer. Aftonbladets Lena mellin har fått för sig att anledningen till avhoppet stavas ekonomi i form av Torsten Janssons bankkonto.

"Om man har jättemycket pengar så ter sig väl inte riksdagen som ett så skojigt alternativ."

Ett extremt nedvärderande utlåtande om en kvinna som i stort sett ägnat sitt vuxna liv åt att sitta i riksdagen och varit med och regerat vårt land.

Pengar underlättar självklart många saker i livet, men för en kvinna med de ambitioner, som jag är övertygad att Ulrica Messing är, tror jag inte att hon har funderat en endaste sekund på att bli Torsten Janssons lyxhustru.

Aktuella länkar:

Dn

Svd

Aftonbladet


Politikerbloggen

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se