Elfsborgs juniorspel helt chanslöst

Att det är stor skillnad mellan sverige- och europatoppen i fotboll visste jag om.

Jag visste också att Valencia är mycket bra och att Elfsborg skulle få ha en av sina bättre dagar kombinerad med lite tur för att kunna rubba spanjorerna.

Men att det skulle vara en så enorm klasskillnad som den i gårdagens match trodde nog inte ens jag. Det var ett på alla punkter totalt överlägset Valencia som spelade alla eventuella förhoppningar om svenskt avancemang sönder och samman.

Är det ens så stor skilland om en match skulle spelas mellan Lagerbäcks och Dennerbys båda landslag?

Samuel Holmén, som för någon dag sedan blev uttagen till landslagets match mot USA, såg ut som en knattespelare större delen av matchen.

Mathias Svensson var precis sådär dålig som jag mindes honom innan han kom hem till Borås igen och visade någon form av motsats i allsvenskan.

Landslagsman Anders Svensson får skylla på sina taskiga ljumskar för att komma undan med hedern i behåll.

Den ende elfsborgaren som rent spelmässigt kan vara stolt över gårdagen är Johan Wiland som höll nere siffrorna rejält. Han gjorde i alla fall skäl för sin landslagsplats mot USA.

Skillnaden var pinsam och tyvärr visar detta bara hur tragistk långt ifrån de stora sammanhangen svensk klubbfotboll är för närvarande.

Den enda lösningen är möjligheter att få in mer pengar i svensk klubbfotboll så att de största föreningarna kan hålla sig med trupper som innehåller fler riktiga landslagsmän, svenska och utländska, av någorlunda klass.

Aktuella länkar:

Dn

Svd


Simon Bank


Herman Dill

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,