Cykelsporten har inga kläder kvar

Har någon enskild idrott någonsin haft ett sämre rykte vad det gäller doping än vad cykelsporten just nu har?

Jag tror banne mig att den till och med är på samma nivå som styrkelyft, och det vill inte säga lite!

Idag var det dags igen i Tour de France. Efter Patrik Zinkewitz positiva test och misstankarna mot totalledaren Rasmussen så visar det sig nu att Alexander Vinokourov, som vann tempo-etappen i fredags och gårdagens bergsetapp, har ertappats med bloddoping efter fredagens etapp. Däremellan tappade han nästan en halvtimme (!) på söndagens bergsetapp.

Eurosports kommentator Roberto Vacchi hade tydligen ett utbrott över den sågning av cykelsporten som skedde i SVT:s morgonsoffa. Hur bra jag än tycker att Vacchi är som kommentator så finns det ingenting som går att säga till cykelsportens försvar.

Jag kan inte förstå att det ens finns sponsorer kvar som vill lägga sina pengar på en sport där avslöjande efter avslöjande visar att den ene toppåkaren efter den andre är dopade.

Det är lite av kejsarens nya kläder över cykelsporten i dessa dagar.

Alla parisare borde bojkotta finalen av årets tour på söndag när åkarna når den franska huvudstan. För även om inte alla åkare är dopade så är inte cykelsporten värd att jublas åt på Champs Elysees.

Jag skrev förresten om cykelsporten på min sportblogg så sent som i fredags. Jag undrade då varför Svenska Dagbladet, som satsat på fyllig rapportering av årets tour, är extremt dåliga på att uppmärksamma de negativa rubriker som har följt tävlingen.

Dagens avslöjande om Vinokourov är inget undantag. Den har precis nu landat en bra bit ner på deras sportsida. Överst har de gårdagens stora svenska nyhet, den om Fredrik Ljungbergs övergång till West Ham United.

Aktuella länkar:

Aftonbladet

Dn

Svd


Sports Edition 20 juli

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se