Ogräset förstör för Borås

Det skrevs i gårdagens Borås Tidning om sly som gömmer trafikskyltar och förstör intrycket av Borås när man kommer på RV40 från Göteborg.

Det är Viareds Företagarförening som är trötta på att själva tvingas hålla fint på sina industritomter samtidigt som Borås Kommun inte sköter sin del av jobbet.

"Vi företagare gör vår beskärda del och håller ordning på våra tomter
ända fram till vägkanterna inne i området. Vi vill att Borås stad
håller samma nivå, att de håller efter det som är deras ansvar och att
de gör det regelbundet, minst en gång per år, säger Johan Sandgren,
ordförande i Viared Företagsförening."

Elisabeth Eickhoff på Borås Stad säger att "i år har stormen Per tagit resurser från slyröjningen. Kommunen har
fullt upp med att få ut det stormfällda virket ur skogen för att hindra
spridning av granbarkborren."

Borås är en fantastiskt mycket finare stad än vad ryktet gör gällande, och det har målmedvetet arbetats på en förfinad stadsmiljö under de senaste 10 åren.

I dagarna kommer en nytt offentligt rum att invigas. Det handlar om Sandwalls plats vid Viskans strand i centrala Borås som under hösten och vintern öppnats upp. Ännu ett lyft för centrummiljön.

Sandwalls_plats_01

Problemet verkar dock vara att man inte lyckas ta hand om alla de platser och områden som successivt får en bättre utformning.

Det gäller med största sannolikhet inte Sandwalls plats, eller någon annanstans i centrala Borås, men man behöver inte ta sig sådär värst många meter utanför den absoluta stadskärnan för att se både ogräs och sly växa fritt i refuger, rondeller och andra platser.

Så här ser det ut just nu i anslutning till Borås östra infart:

Ogrs_01
Ogrs_02

Det är möjligt att även detta går att skylla på stormen Per, men jag tror inte det.

Så här ser det ut varje år vid Borås infarter, på Kungsleden genom centrala stan och på många, många andra ställen som ska ge det första intrycket av den vackra stad som Borås faktiskt är.

Nog borde det vara rimligt att det finns tillräckliga resurser för att ta hand om allt där det sammanlagt spenderats miljontals kronor under de senaste åren.

Aktuella länkar:

BT – Sly skymmer bilden av Borås

BT – Invigning av Sandwalls plats

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se