Imorgon slipper jag städa själv

När juni om några timmar övergår till juli införs möjligheten till avdrag för hushållsnära tjänster.

Det innebär att vi, om vi vill och känner för att prioritera detta i vår privatekonomi, kan slippa att själva slita ut oss vid sidan om våra heltidsarbeten, och istället låta ett företag utföra städning, gräsklippning och en rad andra sysslor.

Till och med vår dotter skulle kanske kunna få en lugn stund över i fortsättningen…

100_2688

SvD skriver idag att 3 av 10 kan tänka sig att köpa den här typen av tjänster. Detta vinklas, precis som Mathias Sundin också påpekar, på ett märkligt sätt som en mycket låg andel:

"Skulle dessa tre av tio verkligen göra det pratar vi alltså om en-två
miljoner personer. Då skulle reformen bli tidernas succé och
tiotusentals jobb skapas."

Ett problem i sammanhanget är det faktum att man inte kommer att få tillbaka den halva av kostnaden, som subventionen ger, förrän året efter när man deklarerat. Regeringen håller på och tittar på en förenklad lösning på detta och det är säkerligen något som kommer att avhålla från att utnyttja den nya möjligheten.

Annars är den första förutsättningen för en succé med reformen att det finns ett ansvar bland alla förespråkare för subventionen, de
som idag inte betalar sina inköpta tjänster vitt, att faktiskt från och med imorgon skippa allt vad svartjobb heter för att se till att införandet
blir en framgång som skapar en mängd nya vita arbetstillfällen i vårt land.

Aktuella länkar:

Mathias Sundin

Svd

 

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se