Federleys nedlagda röst

Fredrick Federley går sina egna vägar och det skulle inte förvåna mig om han en dag står som partiledare för centerpartiet.

Den aktuella kontroversen just nu är hans egna väg i frågan om elektronisk övervakning under överinseende av FRA. Riksdagsgruppen placerar honom i partiets kylbox om han inte röstar ja i enlighet med partilinjen.

Nu har han bestämt sig för att varken rösta ja eller nej. Istället kommer han att avstå från att rösta. Om även detta resulterar i kylboxplats får vi se.

På kort sikt kan det få interna följder i sitt eget parti för Fredrick Federley, men den viktiga frågan i detta är inte isolerad till centern. Det handlar om förtroendet för våra folkvalda politiker och att de står för den åsikt de blivit valda på och som de i olika frågor propagerat och argumenterat för eller emot.

Om centern tror att en utfrysning av Fredrick Federley är receptet på fortsatta framgångar så tror i alla fall jag att de gör en rejäl missbedömning. Är det någon som förutom partiledaren själv gång efter gång lyckats fånga medias och allmänhetens uppmärksamhet i olika frågor så är det just Federley.

Det är inte direkt så att det kryllar av mediala personligheter i partiet med Federleys förmåga att skapa en debatt som sprider som ringar på vattnet enbart genom att publicera ett nytt blogginlägg.

Jag håller definitivt inte med honom i allt hans tyckande och tänkande, långt därifrån, men det spelar inte någon roll här. Federley sätter ljuset på ett demokratiskt tillkortakommande där partiets piska viner över riksdagsledamöterna och befaller alla att rösta enhetligt.

Aktuella länkar:

Federley – "Härtill är jag nödd och tvungen"

Federley – "Fattat beslut"

Dn

Svd

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se