Störda veganer svälte ihjäl sitt barn

Två veganer får ett barn som de av övertygelse försöker föda upp på sojamjölk och äppeljuice. Resultatet blir att barnet helt enkelt svälter ihjäl 6 veckor gammal.

Det handlar inte om att de nu livstidsdömda paret är veganer. Det handlar om att de är så sjuka i huvudet att de antingen ville ta död på sitt barn eller inte har haft förmågan att inse vad deras nyfödda barn behöver för att överleva.

Att det finns veganer som låter sina barn lida ur ren personlig övertygelse finns det bevis för även i Sverige. Det finns en artikel på Aftonbladet från 1998 som beskriver det som då skedde på S.t Görans sjukhus:

"Läkaren som undersökte spädbarnet upptäckte att pojken bara vägde 3,2 kilo mot 3,9 då han föddes. Pojken svalt. Huden hängde i lösa sjok, han var apatisk och skrek mycket svagt. Båda föräldrarna är veganer, de äter inte kött, mjölk, ägg eller andra djurprodukter.

Mamman berättade att barnet bara matats med banan och mosad avokado. Hon sa att hon inte ville ge pojken bröstmjölksersätttning eftersom bröstmjölksproduktionen då skulle upphöra.
 
Pojken var så dålig att han troligen kommer att få bestående hjärnskador."

 

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se