Skugge stänger bloggen

Från början förstod jag mig inte alls på Linda Skugge.

Sedan började jag uppskatta henne då och då för att numera allt som oftast hålla med om det mesta av det hon skriver i sina krönikor. Bloggandet är betydligt mer varierat med några höjdpunkter, men även en stor mängd ganska ointressanta bloggposter.

Nu har hon bestämt sig för att sluta blogga av den enkla anledningen att hon får så många konstiga mail och kommentarer från anonyma personer.

"Jag blir en dålig människa av att blogga, på grund av all anonym mobbing blir jag arg och förbannad och det märks i mina texter som blir sura. Men nu är jag trött på att lägga energi på att hantera era hatmejl.

Jag vill lägga tiden på bra grejer. En blogg ska vara personlig på gränsen till privat, en objektiv blogg funkar inte lika bra.Så därför lägger jag nu ner bloggen."

Linda Skugge är själv duktig på att angripa olika människor och företeelser hon inte gillar. Därför kan jag nu garantera att många kommer att tycka att hon måste vara beredd på att konfrontera liknande angrepp från sina läsare, helt enkelt tåla den lek hon själv gett sig in i.

Jag tycker att hon måste kunna ta kritik, men inte hot från allmänt knäppa idioter som utstuderat ger sig på henne bakom anonymitetens väggar. Hur stor omfattningen av dessa anonyma angrepp är vet jag inte. Det kanske är som Linda Skugge själv skriver:

"…jag
fick ett mejl från en människa som hävdade att hon hade kollat med folk
i min närhet hur jag var, och att de hade sagt att jag är en blyg
loserbrud som stammar fram sakerna och får röda fläckar på halsen så
fort jag ska säga nåt.

Tja så kanske jag är. Har jag nånsin hävdat nåt annat?"

Hon kanske har svårt att sålla bort de anonyma kritiska rösterna som uppenbarligen påverkar henne för mycket för hennes eget bästa. När nu så är fallet så finns det ingen annan än hon själv som kan avgöra att gränsen är nådd.

Det är tråkigt att hon slutar blogga, men de viktigaste för mig är att  hennes krönikor fortsätter att publiceras varje lördag. Det är ändå där hon kommer bäst till sin rätt.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se