Renbergs tårar torkade snabbt

Det är inte mer än en vecka sedan som Mikael Renberg satt och snyftade på en presskonferens där han meddelade sitt beslut att inte fortsätta spela i Luleå.

Förra tisdagen såg rapporteringen ut så här:

"Med stockande röst och gråten i halsen berättade Mikael Renberg att han lämnar Luleå.

Jag skulle vilja tacka Luleå Hockey för allt de har gjort för mig.[—]Jag vet inte än vad jag ska göra, det kan bli
spel i en annan förening, studier eller kanske ingenting alls. Jag är
ju inte samma spelare i dag som jag var för tio år sedan.
"

Efter mindre än en veckas betänketid och möjlighet att torka tårarna låter det istället så här:

"-Sammantaget var det ett perfekt alternativ.
Framför allt den sociala biten, nu kan jag bo kvar i Piteå. Men klubben
har sagt dom ska värva rätt hårt och klart det är kul att komma till
ett lag som satsar. [—]
Det finns säkert dom som är upprörda. Men jag tror nog att många förstår också. Alla har ju rätt att byta jobb."

Även om jag har förståelse för att det inte längre finns något kallat klubbkänsla inom idrotten så har jag en mycket stor förståelse för hur Luleås fans reagerar idag när det visar sig att spekulationerna om Renbergs flytt till "lokalkonkurrenten" Skellefteå AIK besannas.

Ingen ska komma och lura i mig att Renberg inte redan för en vecka sedan visste vilka alternativ som fanns när han gråtandes meddelade avslutet i Luleå.

Det är möjligt att det bara är så att Renberg är en känslig kille som gråter när han säger hej då, men då kan man möjligtvis också önska sig en lite mer rakryggad hållning gentemot den förening och de fans som han säger gjort så mycket för honom.

Nu går han istället till en förening som det är kul att komma till för att de satsar. En satsning som sker genom värvningen av en spelare som enligt egen utsago inte är samma spelare som för tio år sedan. I alla fall var han inte det för en vecka sedan…

Andra bloggar om: , , , ,