PJ Anders Linder borde banna sina kollegor

Att vinden har vänt för socialdemokraterna den senaste tiden har inte undgått någon. Det är allt kraftigare kritik mot regeringens politik och hur den slår mot de redan fattiga och belönar de redan rika i vårt land.

Det är förstås lätt för P J Anders Linder att, när han har fakta att lägga fram som visar att argumenten enligt honom är en bluff, kritisera socialdemokraterna för att sprida osanningar om regeringens fördelningspolitik.

Problemet är bara det att hans kritik istället borde rikta sig emot de egna journalistkollegorna som inte sett till att granska retoriken och visa att den inte stämmer. Detta är något som också Bloggen Bent skriver om idag:

"Det krävs bara att tidningar och media lever upp till sina
egna uttalade mål om saklighet i sin rapportering, och att medias
redaktörer lever upp till en av sina viktigaste funktioner – nämligen
att fungera som en faktakontroll för journalisten.

Kan PJ Anders Linder lova mig att det sker i vidden och bredden av
svensk media i fortsättningen så ska jag också hysa lite större respekt
för hans uppmaning till politiker att inte försöka sig på en snabbis så
som socialdemokraterna har gjort flera gånger. Jag menar, om
målvakterna lämnar buren tom så kommer naturligtvis spelarna att
försöka fösa in pucken.

Varför tycks det som om svenska media plockat ut målvakterna?"

Politik handlar mycket om att använda retoriken på ett sätt som fångar väljarnas uppmärksamhet och förtroende. Medias roll är att serva samma väljare med den granskning som varje enskild person omöjligtvis kan ägna sig åt.

Jag är alldeles övertygad om att socialdemokraterna vrider och vänder på argumenten på precis samma sätt som alliansen gjorde för att vinna regeringsmakten.

Så PJ Anders Linder kanske ska ta sig ut på redaktionen och banna upp sina kompisar istället för att de rapporterar oemotsagda påståenden så som om det var sanningar in i minsta atom.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,