Gahrtons uppenbara alkoholproblem

Det finns ännu inga officiella siffror över hur hög promillehalt Per Gahrton hade när han krockade utanför Kristianstad.

Han själv hävdar att han drog i sig några starköl som låg i baksätet på bilen efter olyckan och att det var därför alkoholtestet gav utslag som det gjorde!

"De låg i baksätet och var det enda som fanns
till hands. Det var en lång väntan på bärgaren och jag tyckte inte det
gjorde något om jag drack några öl eftersom min bil skulle bärgas. Jag
behövde lugna ner mig."

Blodprovet ska nu avgöra om det beror på festandet ett dygn tidigare eller de öl han så intelligent drack efter olyckan.

Oavsett vad resultatet blir finns det ett säkert konstaterande att göra – Gahrton har alkoholproblem. Själv svarar han "Jaa, vadå? Råkar man ut för något sånt här har man kanske problem" på frågan om han har problem.

Att för andra gången på två år hävda att det beror på festande ett drygt dygn tidigare är inte rimligt. Att dessutom ens få för sig att börja dricka öl på en olycksplats i väntan på bärgningsbilen är enligt mig ett tecken på stora alkoholproblem.

Gahrton blev överraskad över att polisen kom till olycksplatsen och kan inte förstå vem det var som kallat dit dom. Den som gjorde detta har gjort en stor samhällstjänst och kan förhoppningsvis förhindra i alla fall att Per Gahrton inte kör bil med alkohol i kroppen någon enda gång mer.

Jag är övertygad om att många, många olyckor med rattonykterhet som en avgörande faktor inte ens skulle behöva inträffa om människor i omgivningen till en person med alkoholproblem sätter ner foten betydligt tidigare och i förebyggande syfte faktiskt vågar kontakta polisen för en insats.

Jag säger inte att det är lätt att ange någon, men hur jävla lätt är det den dagen resultatet är en dödsolycka istället?

Gahrton har haft tur att inte ha skadat mer än några fordon vid sina två olyckor. Hur många ytterligare tillfällen han inte borde suttit bakom ratten och hur mycket tur han har nästa gång omdömet inte räcker till vill vi inte veta.

Aktuella länkar:

Aftonbladet

Dn

Andra bloggar om: , , , , , , , ,