Fler borde rata Svenska Kyrkan

SvD skriker ut att "statsministern ratar Svenska kyrkan". Sedan nämner de också att Anders Borg, Mona Sahlin och Lars Ohly gör detsamma.

75 % av hela befolkningen men bara 64 % av riksdagsledamöterna är medlemmar.

Jaha! Vad är det vi ska lära oss med detta tro?

Konstaterandet som går att göra är att våra riksdagsledamöter har bemödat sig i lite högre utsträckning att inte vara med i föreningar som man antingen inte sympatiserar med eller helt enkelt inte har något utbyte av längre.

Jag är lika lite medlem i Svenska kyrkan som jag är i IF Elfsborg, Sverigedemokraterna eller Södra Älvsborgs Kennelblubb och det är jag av den enkla anledningen att jag inte finner något utbyte av deras föreningar eller parti.

Jag är alldeles övertygad om att om fler bara fick tummen ur vagnen skulle siffran över andelen medlemmar i Svenska kyrkan ligga betydligt mycket lägre än de 75% som nu är fallet.

Uppmaningen till alla er som fortfarande är medlemmar av ren lathet är helt enkelt att göra det som både jag, Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och många fler redan gjort – begära utträde senast sista oktober så slipper ni ett onödigt medlemskap.

Blanketten för detta går tyvärr inte att få fatt på ett enklare sätt än
att ringa eller skriva ett vanligt brev till "din" församling.

Dessutom får ni drygt 2000 kronor mer över i plånboken varje år att lägga på ett annat medlemskap eller bara ha allmänt roligt för.

Åk till Liseberg för guds skull…

Aktuella länkar:

Svd

Dn

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se