Låt SD agera demokratiskt

Jag har inget positivt att säga om sverigedemokraterna egentligen, men det som nu pågår drar ett löjets skimmer över sig. Partiet har försökt att få till stånd sin kongress på en rad olika
orter, först i Sverige och sedan i Danmark, utan att lyckas boka in sig
någonstans.

Deras politiska agenda är ingenting som jag applåderar, men deras sätt att i varje fråga lyckas klämma in en släng om vår invandrarpolitik är en bedrift i sig.

Under veckan som gått har SD fått till stånd en rad olika debatter med ledande företrädare för våra etablerade partier. Det är en svår fråga att svara på om det är rätt eller fel att ta debatten så som Mona Sahlin och andra nu gjort.

Den relevanta frågan är vad som är alternativet? För att tiga ihjäl SD har visat sig med tydlighet inte fungera speciellt väl. Om alternativet är att våra etablerade partier måste neutralisera SD genom att delvis införliva deras lösningar på problemställningarna i sin egen politik så föredrar jag ett fortsatt debatterande med Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater för att argumentationsvägen slå hål på deras förslag till lösningar.

För att återgå till det löjeväckande med SD:s problem att få till stånd sin kongress så handlar det enligt paritet om flera olika anläggningar som brutit ingånget avtal. Det är Grand Hotel Saltsjöbaden och Hotel Hvide Hus och enligt de avtal som SD visar på sin hemsida verkar det stämma och att båda två sedan fått kalla fötter.

Jag kan förstå rädslan för oroligheter av olika slag, men problemet är att ett "nej tack" innebär inte någonting annat än att SD drar till sig sympatier alldeles i onödan.

Några råd till sossar, moderater och andra är att ta sverigedemokraterna på allvar fram till valet 2010. Stryp inte deras möjligheter att arbeta under samma demokratiska förutsättningar som andra partier. Möt dem i debatter, men slipa på argumentationen betydligt och låt inte minsta motståndets lag drabba er egen politiska agenda.

Det ska blir en tuff kamp för att SD ska kunna ta sig i närheten av riksdagsmandat. Vi ska inte sitta där i mitten av september 2010 och se ett nytt riksdagsparti ta plats beroende på att övriga partier stuckit huvudet i sanden.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , Intressant.se