Alldeles lysande med biltullar!

Nu är det klart att regeringen vill återinföra trängselskatter i Stockholm och accepterar därmed det ja som blev utfallet i höstens folkomröstning. Tanken är att återinförandet ska ske från och med 1 augusti.

Jag tycker att det är alldeles utmärkt att detta nu sker och det bästa vore om även Göteborg och Malmö snarast utarbetade egna versioner av trängselskatter.

Använd sedan dessa pengar för nya trafiklösningar även på andra ställen än i stockholmsområdet. Det finns ett antal vägavsnitt bara i västsverige som skulle må oerhört bra av att kunna bli färdiga inom det snaraste.

I mina trakter har vi RV40 mellan Borås och Ulricehamn där den sista stumpen på någon mil mellan Rångedala och Ulricehamn i dagarna åter har hamnat i bakvattnet när omprioriteringar sker på grund av pengabrist.

Ett annan kork i trafiken är det faktum att all trafik från RV27 måste gå igenom centrala Borås för att nå RV40 och vidare till Göteborg. Även där handlar det om någon mil som saknas för en radikalt förbättrad trafik- och miljösituation i Borås.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , Intressant.se